Комарите изчезват по-бързо, отколкото могат да бъдат прогонени

По отношение на класификацията често има объркване сред комарите и мушиците. Комарите се "събират на едно място" с комари поради много сходния им вид. Те обаче не жилят. Най-вече те дразнят хората с простото число. Огромни рояци образуват тъмни облаци.

Комарите не хапят или хапят

Когато става въпрос за комари, които хапят или ужилват, много подвидове са взети в някаква роднинска връзка. Подобен външен вид, държание и поведение веднага карат човек да мисли за кръвосмучещи развратници на настроението. Комарът, който подобно на шнака не принадлежи към кръвопийците, също е засегнат от този предразсъдък.

Хапещите конски мухи, черните мухи, които също хапят, и обикновените комари са истински кръвопийци. Тъй като те също причиняват бактериално замърсяване чрез техния подход, няма смисъл да ги прогонвате и прогонвате. С малко по-внимателно наблюдение могат да бъдат разпознати следните характеристики, които идентифицират безвредни представители на комарите:

  • Комарите имат почти прозрачно тяло
  • Комарите получават името си от постоянно потрепване на тялото, дори когато не правят нищо
  • Комарите се появяват за кратко и в рояци
  • Schnaken имат несъразмерно дълги крака и наподобяват жетвари
  • Мухите имат много блед цвят на кожата

Практическо обмисляне на възникване и преместване

Комарите се появяват в рояци, които се издигат в началото на здрача. До 50.000 животни изпълняват брачния си полет. Те се срещат по-често върху водни басейни и брегове, но също така образуват впечатляващи облаци над открити структури като църковни кули.

Особеността да се появява само за предвидим период от време прави почти всеки метод за изселване остарял. Преди мярката наистина да влезе в сила, комарите отново ще изчезнат. Когато се стъмни, спектакълът е свършил.

Остри и краткосрочни мерки за отбрана

Както всички комари, комарите не оценяват особено въздушния поток. Следните помощни средства за генериране на вятър помагат да държите роя далеч от вас или място по здрач:

  • Ръчен вентилатор с акумулаторна батерия или работа с батерия
  • Листа, които могат да се използват като големи ветрила (птичи пера)
  • Прахосмукачка с щедро количество глави
  • Мощен сешоар или други ръчни устройства с вентилатор
Съвети и трикове Професионалните развъдчици на риби и скариди обичат да използват помпи за потоци, за да прогонят комарите и да намалят количеството отложени яйца. С малко креативност тази методология може да бъде модифицирана за частната градина.